DSE Automatisering

Duurzaam. Betrokken. Betrouwbaar.

Ransomware en Wet Datalekken

Security

Het afgelopen jaar is er één onderwerp volop in het nieuws geweest op het gebied van zakelijke automatisering en dat is security. Hiervoor waren twee onderwerpen verantwoordelijk. De wet datalekken en de explosieve groei van Ransomware virussen. Lees deze nieuwsbrief om erachter te komen wat dit is en of dit voor uw bedrijf relevant kan zijn. Mocht u behoefte hebben aan meer informatie dan komen we graag langs voor een persoonlijk gesprek.

 

Ransomware

2016 betekende de opmars van Ransomware virussen. Dit virus kan binnenkomen per mail, het bezoek aan een geïnfecteerde website of het werken met een onveilige USB-stick en kan wanneer actief uw gehele netwerk platleggen door alle bestanden te encrypten. Dit betekent dat al uw bestanden gecodeerd worden en niet meer te openen zijn zonder een wachtwoord waar alleen de maker van het Ransomware virus toegang tot heeft. Vooral bedrijven die hun back-up niet goed op orde hebben zijn erg kwetsbaar voor dit virus. Normaliter kan men controle over de bestanden terugkrijgen door “losgeld” te betalen aan de maker van het virus. Vandaar de naam Ransomware virus.

In 2016 waren er 10.000 geregistreerde gevallen van het Ransomware virus en liep de schade in de honderden miljoenen. De eerste stappen om uzelf te beveiligen tegen ransomware zijn een moderne antivirusoplossing, een slimme Firewall en een actieve spamfilter maar ook door een goede rechtenstructuur kunt u uzelf beschermen tegen de gevolgen van dit virus. Wilt u weten of u beveiliging op orde is en wat u nog meer kunt doen om bedrijf hier tegen te beveiligen neem dan contact op met DSE voor het maken van een afspraak.

 

Wet Datalekken

In 2016 zijn een aantal wijzigingen van kracht geworden op de wet bescherming Persoonsgegevens (Wbp). De meeste verplichtingen bestonden al onder de huidige wetgeving. Echter zal het toezicht en de handhaving van de regels veel strenger zijn en de administratieve boetes indien de regels worden geschonden, zullen veel hoger zijn.

 

De belangrijkste wijzigingen zijn

Mocht u meer informatie willen over de Wet datalekken dan kunt u bij DSE een Whitepaper aanvragen waarin uitgebreid uitleg staat over wat de wet precies inhoudt en hoe dit relevant kan zijn voor uw bedrijf. Tevens kan DSE een advies geven over welke maatregelen u moet nemen om aan de nieuwe wetgeving te voldoen.

  

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

DSE SERVICES BV

Telefoon
0251 - 278 990
K.v.K.
34145075